Over mij

Gedurende mijn leven ben ik bezig om mijn creativiteit te uiten in de vorm van tekenen en schilderen.

Geboren te Heerlen in 1944, geen vooropleiding in de kunst. Autodidact, zelf onderzoeken, en door vallen en opstaan en met de vrijheid van kleurgebruik een eigen stijl ontwikkeld.

Het schilderen is voor mij niet alleen maar creatief bezig zijn. Het is een bewuste zoektocht in en naar mijzelf. Het is een uitdaging om het innerlijke op papier te weergeven en te laten leven.

 

Van 1995 tot 2000 heb ik intensief lessen gevolgd bij de kunstenares Hedwig Theeuwen (Belgie )waar mijn voorliefde voor de aquarel bleek. Ik maakte mij de verschillende Aquarel technieken eigen.

 

Eind 2011 beëindigde ik mijn studie aan de academie met goed resultaat. Ik besloot de extra specialisatie ook nog te gaan doen. Tevens probeer ik mijn kennis verder te geven aan cursisten via workshops.

 

Ik volgde de in totaal 7 jarige opleiding op de Kunstacademie in Maasmechelen waarbij veel aandacht werd gegeven o.a. tekenen. Ook de waarneming staat zeer hoog aangeschreven. De schilderkunst in deze Kunstacademie wordt opgevat als een stapsgewijze evolutie van enerzijds basisoefeningen en basistechnieken naar uiteindelijk het beoefenen van de schilderkunst als zelfstandig kunstenaar, met een eigen authenticiteit en een eigen persoonlijkheid. De klemtoon in de opleiding ligt op de moderne en hedendaagse schilderkunst.